tisdag 18 februari 2014

Efter 77 dagar utan uppehåll

 Födelsedagen blev en stillsam men mysig historia.

Förmiddagen ägnade jag åt att renskriva. Sammanlagt renskrev jag 4066 ord under dagen. Och då hann jag bara igenom hälften av anteckningsböckerna. Så tillfredsställande det är att renskriva, se det bläckslarviga bli till räta, raka rader på skärmen och tryckta bokstäver på papper när man skriver ut det.

Eftersom det var min födelsedag tog jag ledigt från jobbsökandet. Någon som också tog ledigt var min fästman och sambo. Vid lunch tog han flexledigt och vi åkte till Västerås. Gick på asiatisk restaurang och åt god mat.

Jag fick ett hemgjort presentkort att utnyttja på valfri bokhandel. Jag vet inte hur länge det var jag gick runt på Akademibokhandeln och valde men länge var det. Finns ju så himla många böcker jag skulle vilja ha! Till sist valde jag 90 minuter av Katarina Persson. Har velat läsa den hur länge som helst och nu var det första gången jag fick syn på den i bokhandeln. Ska bli så kul att läsa!

Vi åkte förbi Brynolf Bagare på vägen hem och köpte tårtbitar, sachertårta, att äta till kvällen.

Trots min födelsedag kunde jag inte ta ledigt från orden. Eller trots och trots, eftersom det är så roligt att skriva gör jag det gärna som födelsedagsnöje! Och då jag är med i 1K Each Day Writers Group på Facebook och där enligt räkneverket har skrivit i 77 dagar utan uppehåll, och för att man dessutom ramlar ned till 0 dagar om man missar en dag, kunde jag ju inte bara låta bli att skriva! Så jag pressade ur mig några nyskrivna ord på kvällen och kom upp i 1235 ord om man räknar annat jag skrev också, utöver på bokprojektet.

Nu är jag tillbaka i vardagen, men jag ska givetvis få tid till att skriva. Och kanske är det bra att man kan ta ledigt på helgen utan att förlora sina dagar i 1K-gruppen, för på lördag blir det mer firande med familjen för då ska jag ha kalas.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. :-) Jag känner mig sen med att skaffa din bok, har ju velat läsa den sen du först kom ut med den! Men men, nu har jag äntligen chans att läsa den på riktigt!

      Radera