måndag 3 mars 2014

Tematrio - Bokrea


”Många klagar på att bokrean blir sämre och sämre, men jag lyckas alltid göra fina fynd. I år blev det tio böcker till mig och nio till dottern. Berätta om tre reafynd från årets eller något tidigare års rea!


Jag håller med Lyran. Trots att jag varje år inte hittar så många böcker i katalogerna hittar jag massor av böcker i bokhandlarna som jag vill ha eller blir nyfiken på, så jag har inga problem med att hitta böcker. Snarare är det svårt att begränsa sig.

Dock kan jag kritisera och säga att det är lite trist att det är så många böcker som återkommer år efter år, och att det är mest äldre böcker på rean. Hade gärna sett lite nyheter som reas ut och att utbudet varierar mer från år till år. Ändå är jag nöjd med årets bokrea.

Jag köpte sammanlagt sexton böcker. Tre av dem har jag ännu inte fått. Bokpaketet från Adlibris kommer förhoppningsvis fram på onsdag, och jag kommer att berätta om dem i ett framtida inlägg.

Här är mina andra inlägg om bokrean i år:

En annan sak värd att nämna om rean är att jag köper himla många böcker och sedan aldrig läser dem, de hamnar alltför många gånger i olästhögen och blir hyllvärmare. Den här gången har jag tänkt mig att verkligen läsa vad jag köpt. Något som jag dels berättat om i Bokbloggsjerkan nämnd ovan och det är även ett av skälen till att jag hänger på Läsmaraton i mars.

Nu över till mina tre boktips. Här kommer de, samtliga från årets rea.

 1. Jag har länge tittat på böckerna av Kim Thúy. Tänkte läsa hennes Mãn under förra Jorden runt-utmaningen, har bläddrat och tittat i boken både på bokhandeln och på biblioteket, men inte lånat. Jag läser gärna böckerna av en viss författare i ordning. Nu är jag glad att jag väntade med Mãn, nu när jag köpte hennes debut Ru på rean och ska börja med att läsa den. Som jag förstår det är Ru självbiografisk och mycket poetiskt skriven, en tunn bok med rikt innehåll.

 2. Boken Jag, en av David Levithan har jag varit nyfiken på ända sedan jag först hörde talas om den. Jag har tittat på boken i bokhandeln och letat efter den på biblioteket – men där var den utlånad. Tyckte att den kostade för mycket i bokhandeln. Nu kom den äntligen på rean! Adlibris sålde boken för det förmånliga priset av 39 kronor och då slog jag till. Nu ser jag fram emot att få hem boken senare i veckan! Jag, en handlar om en själ som varje dag vaknar upp i en ny kropp. Det låter väldigt spännande, tycker jag.

 3. Roderick Gordon och Brian Williams har skrivit en spännande blandvändarserie för barn (och för sådana som jag som gärna läser barn- och ungdomsböcker), en urban fantasy som börjar med boken Tunnlar. Boken fick jag i present av en god vän. Fortsättningen heter Djupare. Har funderat på att köpa den ända sedan jag läste ut första delen, men har inte tyckt att jag haft råd. Jag har bara sett den som inbunden och den har kostat för mycket. Nu fanns Djupare på rea och då slog jag till. Serien fortsätter med ytterligare fyra böcker som jag hoppas kommer på reor framöver!

Tillägg: Här är böckerna från Adlibris i ett nytt inlägg.

14 kommentarer:

 1. Jag, En är jag också nyfiken på, är ett ganska udda upplägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena, ska bli kul att höra vad du tyckte om den när du läst boken. Visst är det ett udda upplägg! Det är sånt som gör mig nyfiken, det annorlunda. :-)

   Radera
 2. Jag tyckte nog det fanns ganska många relativt nyutgivna böcker på rean i år i jämförelse med tidigare år. Jag köpte också ru av Kim Thúy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boklysten. Ja, i och för sig, det här årets bokrea är nog bättre än de tidigare. Många gånger finns det dock nya böcker i genrer jag inte läser... Jag läser inte så mycket deckare/thrillers t.ex. Men man hittar ändå överraskande en hel del som man inte läst/köpt än. Blir kul att se vad du tycker om Ru när du läst den!

   Radera
 3. Levithan sneglar jag också på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanna, Levithan är en bra författare, har jag fått för mig. Säger jag utan att ha läst något av honom. Det är fler som gillat andra böcker han skrivit också. :-)

   Radera
 4. Fantasy för barn och ungdomar brukar passa mig bättre än de för vuxna, får nog ta och kolla upp dessa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monika, då tycker jag definitivt du ska kolla upp Tunnlar. Den är lättläst och snabbläst, en riktig bladvändare. Lite annorlunda med en annan värld i tunnlar under jorden. Spännande underhållning för stunden, skulle jag säga. :-)

   Radera
 5. Ru var jag lite sugen på också, men vem vet rean är inte över än.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är sant, det finns nog något ex av Ru som väntar på dig om du skulle vilja köpa. ;-)
   Har du läst något annat av Thúy? :-)

   Radera
 6. Ru är hur bra som helst! Bra köp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ugglanochboken, tack! Vad bra, då får jag ytterligare bekräftelse på att jag har bra läsning framför mig! Ser verkligen fram emot att läsa den här boken nu! :-D

   Radera
 7. Jag har en benägenhet att köpa massa reaböcker som blir hyllvärmare. Men de senaste åren har jag blivit bättre på att faktiskt läsa mina bokreafynd. I år blir det hyfsat lätt, jag köpte färre böcker än vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maria, det där känner jag så väl igen! Mina bokreaböcker står år efter år och jag glömmer nästan bort att jag köpt dem, pinsamt nog. I år blir det annorlunda. Så jag hoppas att jag också, precis som du, blir bättre på att läsa dem framöver. Det har nog, som du säger, också med att göra hur många böcker det blir man köper... Jag köper på mig ganska mycket... det gör det ju inte lättare, direkt. :-)

   Radera