torsdag 20 juni 2013

Favoritplatser att skriva på

Har kommit på att jag skriver allra bäst på annan plats än i hemmet. Framför allt någonstans där jag kan sitta med papper och penna. Min skaparförmåga flyger all världens väg om jag måste sitta vid en dator. Mina favoritplatser för skrivande är:

 • på tåget - jag åker tåg två gånger om dagen, en halvtimme åt gången och det är perfekt tid för att skriva (eller läsa), lagom tid för att hinna skriva en skrivövning eller en dikt, om inte annat.
 • på biblioteket - vad är bättre och mer inspirerande än att sitta bland böcker och skriva? - alla andra författare som hejar på, som redan har kommit till att publicera sin bok, förverkligat sin dröm.
 • på café - jag köper gärna en cappuccino, det räcker så, och möjligtvis något litet till som en liten smörgås, och sedan kan jag sitta hur länge som helst och fokusera på skrivandet (för det mesta, om det inte är någon riktigt högljudd som sitter nära intill, vid bordet bredvid).
 • på promenad - jag går och funderar och stannar till gång efter annan, skriver några meningar, en formulering eller några stödord, går vidare och grubblar vidare, eller går rentav medan jag skriver, det har också hänt - då blir det långsamt promenerande.
 • på tågstationen - jag sitter gärna och väntar på tåget, och är det försenat blir det ännu mer tid i vänthallen, perfekt för att sitta och skriva...

2 kommentarer:

 1. Jag kan hålla med dig. Det är miljöer jag själv gillar att skriva i. Men block o penna har jag bara till planeringsarbetet. ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar! Aha, ja, de flesta är väl moderna nuförtiden och använder bärbar dator eller surfplatta, alternativt telefon att skriva på istället för papper och penna.

  SvaraRadera