tisdag 19 mars 2013

Sprakande energi och skrivarglädje

Jag tror det är det här jag har tappat bort just nu, "den sprakande energin och skrivarglädjen". Istället för att fokusera på den har jag lagt alltför mycket energi på antal ord, på att putsa ytan, på att allt ska vara så perfekt, med precis de rätta orden och uttrycken. Det gäller både VK och TS, och dessvärre också mina bidrag till skrivargruppen, och annat skönlitterärt skrivande. Bara dagboksanteckningar och blogginlägg har funkat på sistone. Inte så mycket annat. Kanske också för att jag är trött och annat tar energi, vardagsgrejs. Kanske behöver jag också ladda batterierna - kan vara en anledning till att jag läser så mycket just nu. Men jag måste absolut också hitta tillbaka till "den sprakande energin och skrivarglädjen". Varför? För att jag mår så mycket bättre när jag skriver.

2 kommentarer:

  1. Prova att bara skriva alldeles fritt och utan regler en stund. Om vad som helst. Det brukar jag göra när det känns som om petandet blir för mycket.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för din kommentar och för tipset, Mia! Det ska jag ha i åtanke! Blir lätt för mycket petande, för höga ambitioner och för höga krav. Då är det bra att skriva fritt. Hoppas du har möjlighet att se detta sena svar på din kommentar. Tack igen och lycka till med ditt eget skrivande!

    SvaraRadera