fredag 18 oktober 2013

Korrekturläsning pågår


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag såg på din cv-sida att du gått på Tärna. Det har jag också gjort. :-) Jag gick skrivarlinjen på distans 06/07 tror jag det var, och sedan fördjupningskursen på distans året efter. Jag tyckte det var väldigt givande, framför allt det här att träffa andra som skriver. Vi är fortfarande några från fördjupningskursen som träffas fyra gånger om året och ger respons på varandras texter, det har jag skrivit en del om på min blogg.

  Vad är dina erfarenheter från Tärna? Det vore kul att höra om.

  /Liv

  SvaraRadera
 2. Hej Liv!

  Tack så mycket för din kommentar!
  Kul att du också gått på Tärna!

  Jag gick på Tärna 1998-99, precis efter att jag tagit studenten, och bodde på skolan. Det var mycket ätande, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag (tidigt) och kvällsfika. Annars, vad gäller undervisning så var det givande! Vi hade tre lärare, en i poesi, en i mer spontant skrivande och en i novell-/prosaskrivande. Jag utvecklades mycket i mitt skrivande under det året så på det viset var det väldigt givande. Och så var det det året som jag "upptäckte" internet också. Hade ju inte funnits tidigare och då när jag gick så hade vi stationära datorer i klassrummet som jag fastnade vid under kvällarna, och där ägnade jag mig, tyvärr, mer åt chattande i olika chattrum än åt skrivande. Nyhetens behag så att säga.

  Det var en väldigt harmonisk och idyllisk miljö att vistas i och speciellt två av de tre lärarna var riktigt bra.
  Klassen jag gick med har jag inte kontakt med längre, mer än någon enstaka person.

  Efter skrivarlinjen har jag återvänt till Tärna vid två tillfällen, först sommaren efter, 1999 då jag gick en romankurs, och sedan några år senare då jag gick en helgkurs i att skriva för barn. Båda kurserna givande.

  Personligen har jag haft bättre/mer kontakt med skrivande människor i andra sammanhang än just under mitt första år på Tärna folkhögskola, men det tror jag beror på att jag då också var precis klar på gymnasiet, lite studietrött och inte så pigg på att umgås så mycket som jag skulle ha kunnat gjort eftersom jag bodde på internatet. Det var inte så att jag isolerade mig, jag umgicks förstås med de andra, men jag menar att i fråga om att diskutera just skrivande så har jag gjort det mer i andra sammanhang senare.

  SvaraRadera
 3. Tack, Kati!
  Det är kul att korra! :-D

  SvaraRadera