fredag 9 juni 2023

Malibu brinner av Taylor Jenkins Reid

Att läsa Malibu brinner är som att stiga rakt in i sommaren. Vill du ha en somrig bok med hav och sand mellan tårna har du hittat rätt och behöver inte leta längre. Den här boken bjuder på relationer och drama, intriger och humor med en liten lagom krydda svärta.

Du får följa en familj i nutid med återblickar bakåt mot deras barndom och deras mors barndom. I detta får du även en historia om kändisskap och baksidan av kändisskapet, de dolda hemligheterna bakom. Dessutom skildras syskonrelationer på ett fint sätt.

Det är en bok som lyckas med konststycket att vara ytlig och insiktsfull samtidigt. Precis lagom djup för en varm sommardag. Har man dessutom lätt till tårar kan man gråta en skvätt om man är lagd åt det hållet (jag gråter sällan när jag läser böcker; gör du?) eller skratta en del åt vissa saker, nicka igenkännande åt andra. Det finns en del klokskap eller insikter i människans karaktär (eller brist på densamma), presenterat på ett lättillgängligt sätt och som man kan nicka lagom vist åt.

Det enda jag inte riktigt gillade - men som ändå knyts ihop väl med detta att presentera ”kändisar” är att det är en del ytlig fokusering på utseende och ytligheter. Men av någon anledning passar sådan lättsamhet bra ihop med just sommaren.

Så får du inte nog av värmen och sommarkänslorna som du redan har just nu eller vill matcha de känslorna med en bok, plocka upp Malibu brinner av Taylor Jenkins Reid och läs. Jag tror att du kommer att bli lika förtjust som jag blev. En mycket god underhållning för stunden, ett perfekt sällskap i hängmattan eller på sandstranden.

Stort tack till förlaget @bookmark_forlag för recensionsexemplar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar