torsdag 6 oktober 2011

Tack så mycket, kära bokvän!

Det kändes så spännande när jag kom hem och upptäckte paketet som jag fått idag! Från min hemliga bokvän! Som julafton var det när jag öppnade och sade ”åååh” efter varje sak jag tog ut ur paketet. Det är fantastisk vad mycket det ryms i Postens M-storlek.


Eftersom det heter Pocket & Prassel börjar jag direkt med att berätta vad det var för en pocket jag fick! Romanen ”Det broderade hjärtat” av Carole Martinez.

Ett perfekt val, kära bokvän, för jag har tittat på just den där boken flera gånger, blivit sugen på att läsa den, läst baksidestexten, men inte kommit längre. En gång för inte så länge sedan lånade jag till och med boken på biblioteket, men som med så många böcker jag lånar på biblioteket hann jag inte läsa den, innan det blev dags att lämna tillbaka den. Numera är det ju också så att jag helst av allt äger de böcker jag läser… Det är ju något speciellt med att HA en bok. Om inte annat är det väldigt praktiskt för man kan läsa boken när man har tid till det och slipper tidsbristen som ju ändå blir när man lånar på bibliotek (med det inte sagt att jag inte lånar böcker för det gör jag, om och om igen, och ibland läser jag t.o.m. någon/några av de lånade).

Så den här boken, som utspelas vid Medelhavet och verkar innehålla en del magi, ser jag fram emot att få läsa!

Vad fick jag mer då?

Jo, en hel del andra pärlor!

Jag fick:

Påste av märket ”YogiTea”, teet heter ”Choco Schoko” och jag provade en kopp för bara någon timme sedan. Det doftade härligt av choklad och smakade en del choklad också, precis som namnet antyder. Gott!

En förpackning med Kobbs Grön & Skön – rättvisemärkt grönt te med smak av citron. Det ska bli spännande att prova!

Mörk choklad, Lindt Excellence, två sorter: “Blueberry Intense” och ”A touch of Sea Salt”, och ingen av sorterna har jag provat förut, så det ska bli kul att få smaka! Är riktigt nyfiken på båda sorterna; blåbärschokladen har jag sneglat på förut i butiken, jag som älskar blåbär (och andra bär). Mörk choklad är verkligen jättegott!

Ett magnetiskt bokmärke i form av en uggla – en fullträff på många vis, jag tycker speciellt mycket om ugglor, jag samlar på bokmärken (glömde nämna det i frågeformuläret), och tycker speciellt om just magnetiska bokmärken just för att de är så praktiska, sitter fast i boken när man väl satt dem där. Den här ugglan var dessutom färgglad och fin och det är ju aldrig fel; en riktig konstnärsuggla, precis som jag.

Ett trevligt kort med en hälsning från bokvännen och en ledtråd på kuvertet till vem hon är.

Och sist men inte minst fick jag det jag också verkligen samlar på – anteckningsböcker! Två stycken små jättesöta Moleskine-anteckningsböcker, linjerade. Perfekta i storleken för handväskan (jag har alltid minst en anteckningsbok i handväskan för att kunna anteckna och skriva när jag är ute och far, eller bara promenerar).

Tack så jättemycket, kära bokvän, för allt fint jag fick! Jag är verkligen tacksam! Tack än en gång!

Det här är en så rolig grej, jag är så glad att jag anmälde mig, för det är verkligen roligt att både ge och få, speciellt när det är böcker inblandade – och sådant ätligt gott som te och choklad!

Och ska jag gissa vem som ÄR min hemliga bokvän tror jag att det är fröken S som har bloggen Massor av ord ihop med Biblo K.

3 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att läsa din recension. Saltchoklafen är en av mina favoriter just nu. Jättegod!! Kul att du gillade paketet!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag lovar att lägga upp en recension på bloggen när jag läst boken! Tack än en gång och ha det så bra!

    SvaraRadera