torsdag 9 november 2017

Recension: Markus av Trolyrien av Joseph A. Davis

Handlingen som beskriven på Adlibris:

När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är deras enda hopp.

Det här är en slukarbok för yngre tonåren, men passar även äldre läsare. Alla som vill ha ett fantasifullt läsäventyr. Historien består av många välkända element från fantasyns värld, men där finns även en del nytt, sådant som är Davis egna påhitt.

Jag gillar verkligen hur Davis skapat egna, annorlunda hälsningsseder, att kroppsspråket är lite annorlunda. Spottets roll i hälsningssederna kan jag tänka mig får många yngre läsare att skratta eller dra på smilbanden.

Värme och berättarglädje genomsyrar den här boken. Jag blir glad av att läsa den och slukar den snabbt. När man väl kommer in i det mest spännande vill man inte sluta att läsa.

Rekommenderar denna bok till alla som vill ha ett fantasyäventyr med mycket spänning, där svärd, andra magiska föremål, drakar och annorlunda seder spelar stor roll.

Titel: Markus av Trolyrien
Författare: Joseph A. Davis
Förlag: Pärlan Förlag
Recensionsexemplar: ja
IBSN: 9789187411335
Format: inbunden
Köp boken på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar