fredag 10 november 2017

Helgfrågan vecka 45

Veckans helgfråga från Mias bokhörna är: Vad ska du läsa i helgen?

Främst ska jag ägna mig åt att läsa för den onlinekurs jag går, Fantastic Fiction and Where to Find it. Man kan hoppa hur man vill i de olika modulerna som kursen består av, men jag läser dem i ordning.

Just nu har jag kommit till module 3, som handlar om Time Travelling Fantasy Literature. Jag hoppas även hinna med module 4 i helgen, som handlar om Feminist Fantasy Literature.

Först och främst ska jag läsa texterna för module 3, ett kapitel i The Cambridge Companion of Fantasy Literature, samt The Story of the Amulet av Edith Nesbit.

Sedan finns det ett gäng spännande texter om den feministiska fantasylitteraturen (fakta och fiktion), men vi får se om jag hinner med dem, eftersom jag också skriver NaNoWriMo i november.

Utöver dessa håller jag på med Across the Nightingale Floor, som jag läst ytterligare några sidor i och sedan avstannat (igen), samt Det där som nästan kväver dig. Men den har jag bara läst en novell i som jag läste under en enda kväll den första september och sedan inte läst något i, så den kan inte räknas riktigt.

Bonusfrågan lyder som följer: Vad ska du göra i helgen?

Främst ska jag läsa och skriva. Sedan hoppas jag hinna med en och annan promenad, samt den vanliga helgritualen med sovmorgon och Melodikrysset på lördagen samt sovmorgon även på söndagen. Utöver detta har jag inte några specifika helgplaner.


7 kommentarer:

 1. Låter som en spännande kurs. Hade jag mer tid skulle jag nog läsa den. Hoppas du hinner allt du vill göra i helgen.

  SvaraRadera
 2. Tidsresor är ju intressant att läsa om. De är fascinerande.

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra helg! :)

  SvaraRadera
 4. Den kursen låter väldigt intressant!

  SvaraRadera
 5. Promenad vore fint att hinna med.

  SvaraRadera