onsdag 4 februari 2009

Dikter ivägskickade

Nyss var jag iväg till brevlådan och postade ett kuvert. Det var adresserat till Lyrikvännen. Det är mitt första försök på länge att få något publicerat. Ännu längre om man bara räknar dikter.

År 1999 skickade min dåvarande lärare i poesi in ett gäng dikter, som jag skrivit, tillsammans med ett följebrev från honom där han lyriskt upprymd och överväldigad förklarade hur till sig han var över mina dikter, och hur gärna han ville se dem publicerade. Det gjorde mig jätteglad att få sådant beröm från min lärare.

Men förhoppningarna om att få dikterna publicerade grusades i och med fruktlös väntan. Vi väntade och väntade men fick aldrig något svar. Inte ett livstecken.

Sedan dess, måste jag erkänna, har jag varit högst ovillig till att skicka in dikter. Jag gjorde dock ett par trevande försök, bland annat till Metamorfos där jag fick en dikt publicerad (fast först långt senare av en annan person än den som ursprungligen tog emot dikten ifråga).

Nu har jag alltså försökt igen. Men jag är verkligen novis på den här fronten. Jag är osäker på om mitt följebrev duger; jag är osäker på hur många dikter som passar sig att skicka in; jag är osäker på allting kring vad som är kutym när det gäller dikter och publicering av dikter. Någon som kan upplysa mig?

Hursomhelst har jag i alla fall gjort ett försök... Och nu tänker jag inte sluta här, utan göra fler försök, skicka till andra ställen... skriva fler dikter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar