lördag 28 oktober 2017

Fall into Fantasy 2017 - en sammanfattning

Fall into Fantasy 2017 är över. Så mycket annat man kan göra än läsa! När man egentligen vill läsa, men ändå rebellerar. Det blev i alla fall läst, de flesta dagar, alla utom en. Vilket är bättre än förra årets Fall into Fantasy då jag hade två nolldagar (fast läste fler sidor sammanlagt sett).

I årets läsmaraton läste jag ut två böcker, Biten av Kelley Armstrong och Att läsa och skriva av V.S. Naipaul. Dessutom kom jag en bra bit in i Half
Bad - Häxornas krig av Sally Green.

Eftersom V.S. Naipauls bok var så kort och jag läst så lite i den innan läsmaratonet (bara vänt blad en gång) började jag om från början och läste den från pärm till pärm. Inte i en sittning och faktiskt uppdelad på två dagar, trots att den var så kort.

Boken har undertiteln "En personlig betraktelse" och det var verkligen personligt skriven. Jag kan inte säga att jag kände igen mig i Naipaul eller håller med riktigt, men trots att den är så tunn är den värd att läsas och kan utgöra en bra grund för diskussioner, om identitenssökande, läsning (eller bristen på det), om kulturella värden och värderingar och om vad skrivande egentligen är.

Jag tycker att Naipaul komplicerar till det onödigt, är lite väl djupt filosofisk och samtidigt saknar något av passionen för läsning och skrivande, fast det vet jag ju egentligen ingenting om. Jag drar slutsatsen eftersom han inte alls läste under sin uppväxt, att han närmade sig skrivandet på något slags kluvet "bara för att"-vis och verkade sakna fantasi (även enligt honom själv). Glad är jag hursomhelst att jag äntligen tog mig för att läsa den här tunna boken som har stått i åratal oläst i hyllan.

Trots att jag inte läste så mycket som jag kunde ha gjort eller egentligen ville, är jag nöjd med att jag kommit igång med läsningen igen. Insett att jag som listskapare gillar att faktiskt skriva upp vilken bok jag läser och vilka sidor jag läser, varje dag. Det konkretiserar. På sikt gör det mig mindre benägen att prokrastinera. Jag är och förblir en listmakare. Och även om jag gärna påbörjar men inte alltid avslutar så har jag avslutat det här läsmaratonet. Läste 355 sidor sammanlagt och har kommit in ordentligt i Sally Greens bok som är en riktig bladvändare så nu är det bara att fortsätta läsa i dag och under resten av helgen.

Tack till Liza, på bloggen I regnet, som anordnat läsmaratonet!

1 kommentar:

  1. Jag har första boken i Half bad-serien, men har inte kommit mig för att läsa den ännu.

    SvaraRadera