måndag 16 januari 2017

Recension: Folk och väsen i skog och rymdFolk och väsen i skog och rymd är en kombinerad sagobok och målarbok.

Såhär beskrivs boken och författaren/illustratören av förlaget:

En målarbok full med fantasifulla karaktärer att färglägga! Målarboken innehåller ca 30 uppslag med en kort beskrivande text på ena sidan och svartvita bilder på den andra.

Målarbok för mellanåldern av mangatecknaren Jesper Nordqvist. Efter utbildning vid serieskolan i Malmö och flera år i Japan har han mycket manga- och serietecknande i bagaget.

Jag gillade verkligen humorn i den här boken. Varje sida är en ny berättelse, eller som en glimt eller ett utdrag ur en berättelse. Det uppmanar läsaren att fantisera vidare medan han eller hon färglägger teckningen som hör ihop med berättelsen.

Här vimlar av färgstarka personligheter, både tjejer och killar, pojkar och flickor, unga män och kvinnor. Det är skogsväsen och cyborger, sådana associerade med myter och folksagor, blandat med science fiction- och fantasyvarelser.

Har precis börjat färglägga.
Allting är tecknat i mangastil, stereotypt och fantasifullt på samma gång. Jesper Nordqvist har gjort något eget och samtidigt använt sig av den japanska mallen som inspiration och underlag.

Eftersom varje teckning är på ett nytt uppslag och en helt ny sida, finns det ingen risk att man färglägger igenom på nästa teckning.

Det syns lite igenom men inte mycket. Sidorna är tjocka och passar väl för mina mujigelpennor, såväl som för mina färgpennor.

Den här målarboken passar för både stora och små. Mellanstadiet och uppåt. Bara man har tålamod att färglägga detaljer så är de här teckningarna både roliga och spännande att färglägga.

Stort plus för berättelserna och humorn som genomsyrar hela målarboken.

Tack till Opal förlag för recensionsexemplaret!

Nu är jag klar med färgläggningen!
Författare: Jesper Nordqvist
Illustratör: Jesper Nordqvist

Titel: Folk och väsen i skog och rymd


Sidantal: 64
ISBN: 978917299851 
Förlag: Opal förlag
Målgrupp: 12-15 år

Köp den här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar