söndag 25 september 2016

Veckans nykomling

Veckans nykomling är ett recensionsexemplar från Hoi förlag. Elisabeth Hjortvid har skrivit boken Klyva vinden. Förutom det snygga omslaget, som var en trevlig bonus, lät boken intressant och spännande enligt baksidestexten.

Det verkar vara en kombination av historisk roman, äventyrsroman och fantasy. Jag gillar alla tre genrerna. Det ska bli mycket kul att få läsa denna bok. Jag kan tänka mig att den kan både förtjusa och inspirera. Redan baksidestexten inspirerar mig till eget skrivande. Min fantasi flyger iväg, förmodligen åt helt andra håll än innehållet i boken.

Här är baksidestexten citerad i sin helhet:

Det är 300-talet f. Kr. på stäpperna norr om Svarta havet. I denna magiska äventyrsroman får vi följa Arima, en ung kvinna som fått en pojkes uppfostran och lärts upp till konstsmed. För sin yrkesskicklighets skull blir hon en dag bortrövad av sarmater - ett ryttarfolk styrt av kvinnor.
Arima möter många motgångar men är fast besluten att skapa sig ett nytt liv. Hennes många talanger, inte minst med pilbåge och häst, väcker männens beundran men kvinnornas avund. Det blir svårare än hon trott att anpassa sig till kulturen i sitt nya hem. Sarmaternas lagar är obevekliga: för att få gifta sig måste en kvinna först visa sig stridsduglig genom att döda en manlig fiende. Arima vill inte döda, men vad händer om hon sätter sig över stammens urgamla lagar?

Klyva vinden är en berättelse om ett unikt kvinnoöde och modet att gå sin egen väg. En historisk äventyrsroman med inslag av folklore och magi där tiden och miljön spelar en central roll.

Tack till Hoi förlag för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar