tisdag 9 augusti 2016

Helgens jobb: att städa ett manus

Helgen som var redigerade jag text. Ett bidrag till Schildts & Söderströms tävling Berättelsen är bäst. En kapitelbok för barn som tidigare varit ett tävlingsbidrag i en annan tävling, men som inte vann något då. Den här gången hoppas jag på bättre tur.

Under helgen putsade och filade jag rejält på manuset. Finputsade och städade. Plockade bort småord som "ju". Alla "och" - alldeles för många sådana. Kortade av meningar, förenklade sådant som var onödigt tillkrånglat.

Det märktes att det var ganska många år sedan som texten först skrevs. Turligt nog har mitt språk utvecklats sedan dess.

Fast det var väldigt inspirerande att jobba med texten. Nya idéer började spira, inspiration flödade. Men jag får stilla mig. Falnar till aska är prio ett fortfarande.

Nu hoppas jag på vinst. I annat fall har jag putsat upp manuset för nästa inskick till förlag. Det är värt att publiceras. Jag ska bara övertyga förlag om det också.

4 kommentarer:

 1. Klart den kommer med annars vet du var den skall tryckas Jenny.

  SvaraRadera
 2. Måste också tillägga. Vilken fantastisk fin första bild du ändrat till. Härligt lugn sprider sig alltid i spåren av får. Har du sett vad som händer i mitt liv på tal om det ? Kramisar

  SvaraRadera
 3. Det måste vara svårt att låta bli och inte redigera när idéerna pockar på. Spännande att få höra hur det går med tävlingen. Håller tummarna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt att hålla idéerna i styr!
   Tyvärr vann jag inte, men tack så mycket för tummarna! :-) Och grattis till vinnarna!

   Radera