tisdag 24 februari 2009

Traditionen dör? eller Bara MÅSTE ha

Bokrean är här! Och som vanligt faller jag för frestelsen! Vem kan motstå att gå kring i butikerna och trängas med andra och hitta böcker för billiga priser? Välja och vraka och göra fynd och hitta intressant som man inte visste fanns men nu bara MÅSTE ha!

För min del blev det följande böcker:

Bo Eriksson: Tusen år av fantasy - Resan till Mordor
En stor inbunden bok, fin, och i mitt tyckte intressant! Han har tagit hjälp av bla historiker för arbetet med boken (Dick Harrison) och diskuterar fantasylitteratur genom historien, och allt annat påhittat som förekommit genom århundradena - och härrör till medeltida fantasier. Författaren själv säger att boken är lite "annorlunda" och det passar mig bra! Jag hoppas kunna få inspiration till eget skrivande med den här, och kanske få boktips också... om inte annat lär jag mig mer om mytologi och dylikt som jag finner väldigt intressant.

Stephen Turnbull: The Samurai and the Sacred
En annan inbunden fin bok: Om samurajerna nu och då, allt möjligt som man skulle vilja veta... Är intresserad av japansk skönlitteratur och musik så varför inte lära mig lite mer om historiska samurajer? Än mer roligt när jag själv fäktats lite (dock med värja och inte med det japanska svärdet: katana). Har länge velat läsa nåt om samurajer och även köpa nåt sånt, och nu tog jag chansen!

Sue Hepworth: Zuzu's Petals
En liten pocketbok på engelska blev det också. En söt liten bok i omslaget med körsbärsblomster på... "en historia om familj, vänskap och olika slags kärlek". Jag kände för något lite lättsammare också, och det verkar vara en trevlig bok! Den här boken hittades bland Akademibokhandelns egna utgallrade böcker som såldes för halva priset, och alltså ej var "bokreaböcker" man kan hitta i bokreakatalogen... Man gör ofta bra fynd bland just utgallrade böcker, tycker jag.

Choi Kyung-ah: Snow Drop, del 9, 10, 11 och 12
En manwha-serie (koreanskt tecknat, jmfr japanska "manga") om kärlek och relationer. Jag hade de tidigare delarna sedan tidigare, och när nu allihop reades ut för halva priset slog jag till och köpte de kvarvarande delarna så serien är komplett i min bokhylla.


Jag läste förresten i SvD att bokrean sägs vara på väg att dö ut. Hoppas innerligt att de har fel! Det är en fin tradition...

5 kommentarer:

 1. Nej, vi får verkligen hoppas att den inte dör ut! Bokrean hör till. Fast i år fuskade jag och beställde allt på www.bokus.se för att slippa trängseln och risken att böckerna jag spanat in skulle ta slut. Barnböcker brukar ju försvinna med rasande fart annars...
  Men jag var inne här i stan bara för att sen ändå :-D

  SvaraRadera
 2. bokrea yeah xD jag köpte snow drop åxå, men jag köpte hela serien^_^ hehe:P halva priset? vadå, hur mkt kostade dom? jag betalade bara 19:-/st för mina o de e ju mer än halva =D

  SvaraRadera
 3. Dino78: Jag tycker att trängseln hör till lite grand. Även om det inte var mycket till trängsel på bokrean i år. Jag antar att många med dig gjorde som du och beställde via nätet! Smidigt värre, det måste jag hålla med om! :-D Och hur man än gör, beställer eller köper på plats, så visst är det kul med böcker!

  SvaraRadera
 4. Joanne: Hehe, okej! Hoppas du gillar den! Jag gör det! :-D Ja, både Akademibokhandeln och Bokia hade halva priset mot ordinarie 69 kr, dvs AK tog 34:50 kr/styck och Bokia 35 kr/styck. Jag vet bara ett ställe som sålde dem för 19 kr och det är Bokhandeln i Linköping (bor du möjligtvis där?) - men där bor tyvärr inte jag! Så det fick bli dyra 34:50 kr/styck. Du hade verkligen tur som fick dem för 19 kr/styck! Vilket kap! Kanske det är olika från bokhandel till bokhandel hur generösa de är med säljandet av manga på bokrean?

  SvaraRadera
 5. svar;) nej, jag bor inte i linköping :O jag bor i kalmar län :) och jag köpte dom på Dillbergs bokhandel. 69kronor? O_O himmel, vad dyrt (jag är en snål smålänning;P ), här kostar dom 59 / 55 kronor ordinarie pris. har du varit inne på adlibris.se? dom har lite manga där åxå, nåt på 40:- där tror jag :P

  SvaraRadera